Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Who wants to be a cowboy?

Lisätty 08.11.2015

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Har du drömt om att dra på dig en cowboyhatt, rida en riktigt westernhäst eller kasta lasso? Nu har du möjligheten! Ranch Horsemanship rf ordnar en westerndag vid Stall Kvarnbacken i Esse lördagen 21.11 och vid Takalan Talli i Vetil söndagen 22.11.

Tillställningen börjar båda dagarna klockan 12, då har man chansen att gratis prova rida med en äkta westernhäst! För dom minsta ryttarna finns gratis ponnyridning med westernshettisar. 

Lassokastning det är verkligen kul! Det får man prova med plastkalven Lely, föreningens medlemmar ger oxå råd i lassokastning.

Inne i manegen finns en trailbana där man får pröva trailhinder. Trail är westernridningens hindergren, som baserar sig på hinder som dom riktiga cowboyna kan råka ut för då dom vallar boskap, som tex. att gå över en bro, igenom en port, dra något efter sig från hästryggen osv. Lite liknande hinder faktiskt som i ponnyagility, som är bekant åt Esseborna, men hindren rids från hästryggen. Alla som vill är välkomna att prova trailbanan gratis med sin egen häst! Bland alla som kommer med egen häst lottar vi ut en Ranch Horsemanship-huppare i valfri storlek (värd 35 euro). Ifall intresset är stort kommer vi att göra tidtabell för dom som vill prova trailbanan, så anmälan görs åt Lotta via facebook eller tel. 050-505 2332.

Esse ryttare ordnar kiosk med korvgrillning på lördagen vid Stall Kvarnbacken och Takalan Talli ordnar på söndagen.

Även föreningens verksamhet presenteras så är du intresserad är det bara att komma o dra nån av medlemmarna i ärmen. 

Låter det kul? Vill du prova vara cowgirl/cowboy för en dag? Eller annars bara komma o se på? Häng då absolut med! :)